Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Citrom torta

2012.04.21

 Hozzávalók:kep0060.jpg

  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 12 kanál forró víz
  • fél cs sütőpor
  • 2 kk szódabikarbóna

Krémhez:

  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 2 citrom héja és leve
  • cukor ízlés szerint (kb olyan 10-15 dkg az én ízlésemnek:))
  • 0,6 dl habtejszín
  • porcukor
  • 1 habfixáló

Díszítéshez:

  • lime
  • citrom
  • 0,4 dl habtejszín

Elkészítés:

  1. A 6 fehérjét 6 kanál vízzel, csipet sóval, a cukor egyharmadával keményre verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a 6 kanál vizet, a porcukrot, még verjük kicsit, aztán a sárgákat lazán elkavarjuk benne és a liszttel összeszitált sütőport és szódabikarbónát is.
  2. Tortaformába tesszük, amit előtte kibélelünk sütőpapírral. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ameddig sül elkészítjük a krémet. Az 1 l tejet felforraljuk az ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A pudingot elkeverjük a tejjel, és mikor forr, beleöntjük a pudingot és sűrű pépet főzünk belőle. Belereszeljük a citromhéjakat és belenyomjuk a levét is, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Ameddig hűl a puding 3 szeletre vágjuk a tortát és felverjük 0,6 dl tejszínt, amibe habfixet és egy kis porcukrot teszünk, és egy kis citromlevet.
  5. Miután kihűlt a puding és felvertük a tejszínhabot összekeverjük a két  krémet, egy habkönnyű masszát kapunk. Amit úgy osztunk el, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon.
  6. A maradék tejszínt felverjük, habfixet, porcukrot, és egy kis citromlevet teszünk bele. Ezzel kívánságunk szerint feldíszíthetjük a tortánkat.
  7. A tetejére lime és citromkarikákat teszünk még díszítésként.
  8. Elkészítés után jó ha 2-3 órát a hűtőben tároljuk (érleljük)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 95245
Hónap: 812
Nap: 23