Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csoki torta

2011.09.15

Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor.


A csokoládékrémhez:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 dl tejszín
ízlés szerint rum

Elkészítés:

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzáadva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba az egybeszitált lisztet és kakaóport.
A tésztát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, rácsra borítva kihűtjük.

A krém elkészítése:
A tejszínt egy fazékba öntjük, beleszórjuk az apró darabokra tördelt csokoládét és a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, apránként hozzáadagolva a vajat, gépi habverővel jó habosra keverjük.

A kihűlt piskótát három egyforma vastag korongra vágjuk.

A piskótalapokat a tortatálra tesszük, és megtöltjük őket a csokikrémmel úgy, hogy a krémet gondolatban nagyjából három részre osztjuk: az alsó piskótalapra rákenjük a krém első harmadát, a középső lapra a krém második harmadát, amit befedünk a felső piskótalappal, a maradék krémmel pedig bevonjuk a tortát kívülről.

A kész tortát csokoládéreszelékkel, tejszínhabbal díszíthetjük.

 

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Július / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 102377
Hónap: 854
Nap: 38