Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládés piskótatorta fondantal

2012.01.28

 Piskótához:

6 tojás
7 ek kristálycukor
10 ek liszt
2 ek kakaó
1 cs sütőpor (elhagyható, de ettől lesz extra magas a piskóta)
margarin és liszt a forma kikenéséhez

Krémhez:

0,5 l tej
2 cs kakaós pudingpor
20 dkg kristálycukor
25 dkg margarin

Bevonathoz:

15 dkg fehér pillecukor
0,5 kg porcukor (átszitálva)
2 ek víz

Elkészítés

Piskóta elkészítése:

Krém elkészítése:

  1. A pudingport a cukorral és kevés tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és felfőzzük kemény krémmé.
  2. A margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk, majd keverőgéppel habosra keverjük. A kihűlt pudingot hozzákeverjük.

Fondant elkészítése:

  1. A pillecukrot mikróba tesszük alaposan kimargarinozott magas falú edénybe, fél percenként kivesszük, megkeverjük megmargarinozott fakanállal, kis vizet teszünk hozzá.
  2. Mikor teljesen felolvadt, lassan hozzákeverjük a porcukrot, majd mikor már elég kemény, akkor kivesszük, és a maradék cukrot hozzágyúrjuk. Mikor már elég szilárd az állapota, egyben marad, de jól formázható, betesszük a hűtőbe jól záródó fóliába pár órára.

Összeállítás:

  1. A piskótát minimum három lapra vágjuk, megkenjük a krémmel kívül, belül, ha túl folyós a krém még, akkor hűtőbe tesszük.
  2. Majd kinyújtjuk a fondant-t akkorára, amely biztosan befedi a tortát, ráterítjük, és rásimítjuk mindenhol. Majd a körbevágjuk, és a maradék fondant-nal díszítjük.

  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, ekkor már alacsonyabb fokozaton verjük a habot, majd a sárgákat is egyesével hozzákeverjük alacsony fokozaton.
  • A sütőport, a lisztet, a kakaót összekeverjük, és kanalanként összeforgatjuk a habbal. Margarinozott, lisztezett tortaformában sütjük tűpróbáig.
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 103146
Hónap: 892
Nap: 37