Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erdei gyümölcsös túrótorta

2012.01.28

 Piskótához:

6 tojás szétválasztva
10 ek liszt
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor
6 ek cukor

Krémhez:
50 dkg túró
2 dl habtejszín
4 ek porcukor
1 cs vaniliás cukor

Tetejére:
30 dkg fagyasztott gyümölcs
1 cs expressz tortazselé (sima is lehet)

Oldalára:
26 babapiskóta méretre vágva

Elkészítés:

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, kakaóval, kevés tojásfehérjével, liszttel és a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi fehérjét. Sütőben megsütjük.
  2. A krémhez felverjük a habtejszínt, majd a túrót robotgéppel krémesre törjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és elkeverjük a felvert tejszínnel.
  3. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és az alját visszatesszük a tortaformába, megkenjük a krém nagyjából felével, 2-3 ek krémet félreteszünk az oldalához, rátesszük a tetejét, és megkenjük a maradék krémmel úgy, hogy a tortaforma és a piskóta között betömjön minden rést, hogy a zselatin ne tudjon befolyni. Majd rápakoljuk a fagyos gyümölcsöket, az előírás szerint elkészített tortazselét ráöntötjük a tetejére, és3-4 órára hűtőbe tesszük.

 

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21