Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oroszkrém torta

2011.08.17

Piskóta:kep-412.jpg

  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 12 kanál forró víz
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 5 tojássárgája
  • 20-25 dkg cukor
  • 3 dl + 1-2 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. zselatin
  • 9 dl tejszín
  • 1 cs. mazsola
  • rumaroma vagy rum

Díszítéshez:

  • tejszín
  • zselatin fix, ha szükséges

 

A piskótához valókat összekeverjük, és megsütjük margarinnal kikent, lisztezett, kapcsos tortaformában. Én külön szoktam felverni a tojássárgákat a cukorral, forró vízzel és utána belekeverni a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérjét.
Elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral és a tejjel elkeverjük és felfőzzük, mint a madártejet. A tűzről levéve beleteszünk 2 csomag vaníliás cukrot. Közben 1 csomag zselatint 1-2 dl tejben felolvasztunk. A krémhez öntjük, és kihűtjük. Ha kihűlt 9 dl felvert tejszínnel összekeverjük. Mazsolát rumban áztatunk, és ezzel szórjuk meg a rétegeket. (vagy a krémbe keverjük)
A piskótát háromba vágjuk majd megjenjük a lapokat vigyázzunk arra hogy a tetejére és az oldalára is maradjon egy kevés:)
Miután megtöltöttük a lapokat utána feldíszítjük a tortát:)

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 93517
Hónap: 816
Nap: 21