Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrókrémes piskótatekercs torta

2012.01.28

 Tésztához:

12 tojás
24 dkg porcukor
24 dkg liszt
2 cs sütőpor
baracklekvár

Krémhez:
1/2 kg túr
3 dl tejszín
20 dkg porcukor
1,5 dl tej
meggy
1 cs étkezési zselatin

Tetejére:
1 cs zselatin
meggy
barack
1karika citrom

Hozzávalók:

  1. A tészta hozzávalóiból 2 rúd piskótatekercset készítünk.
  2. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: a túrót villával áttörjük, belekeverjük a porcukrot, a langyos tejben feloldott zselatint, és a felvert tejszínt.
  3. Hozzáteszünk magozott megybefőttet, amit előzőleg lecsepegtetünk (de lehet más gyümölcs is, amilyet szeretünk).
  4. Felszeleteljük a piskótatekercseket.
  5. A tortaforma oldalát az alja nélkül ráhelyezzük a tortatartóra. Az alját kirakjuk a piskótatekercsekkel, majd az oldalát is. A közepére kenjük a krémet, kicsit betesszük a hűtőbe, kb 10 percre.
  6. Kidíszítjük a tetejét gyümölcsökkel, és leöntjük a zselatinnal, mint a gyümölcstortát.
  7. 1 napot hagyjuk a hűtőben dermedni, és akkor vesszük le a tortakapcsot. 
  8. Szeletelve tálaljuk. :)

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Július / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 100864
Hónap: 958
Nap: 19